Kizomba

Kizomba komt oorspronkelijk uit het Afrikaanse land Angola en betekent “feest” in het Kimbundu. De dans is afkomstig uit de jaren tachtig. Kizomba bevat elementen van Caribische, Braziliaanse dansen en zelfs de Argentijnse Tango. Kizomba is een mix van de traditonele Zemba muziek met andere genres zoals Zouk. Kizomba kent een sensuele en romantische stijl. In de dans Kizomba krijgt leiden- en volgen een nieuwe dimensie.

Volg nu een cursus Kizomba en leer deze populaire dans kennen!

De les
U leert het fundament van de dans: connectie met danspartner. Tijdens de lessen blijft hier de focus op liggen. De basispassen- en technieken worden besproken en aangeleerd. Wanneer de basis van Kizomba is gelegd, voegen we steeds meer techniek toe en leert u nieuwe figuren. Op deze manier leert u goed dansen onder leiding van professionele docenten. Later in de cursus wordt er ook aandacht besteedt aan muzikaliteit, timing, lichaamshouding, styling en individuele verbeterpunten.

Passion With Flow geeft Kizomba Urban, ook wel Urban Kiz genoemd. Aandacht voor “sensuele Kizomba” of Classic Kizomba is indien u en uw (dans)partner wensen ook mogelijk. Het idee achter Classic Kizomba is dat twee personen als één bewegen.

Tijdens de lessen wordt er gewisseld van danspartner. Zo leert u met verschillende mensen dansen en leert u de medecursisten op een leuke wijze kennen.

Niveaus
Passion With Flow biedt de volgende niveaus aan.

Zonder danspartner
Bij Passion With Flow kunt u mét of zonder danspartner een danscursus volgen. Tijdens de lessen danst u met een danspartner. Wij doen ons uiterste best om een gelijk aantal mannen als vrouwen voor de cursus te verzorgen.

Passion With Flow Family
Als u een danscursus bij Passion With Flow volgt, krijgt u toegang tot de Passion With Flow Family page. Hier vindt u onder andere filmpjes van onze docenten met de danspassen- en figuren die u leert tijdens de danscursus. Zo kunt u thuis rustig oefenen. 

Inschrijven Proefles aanvragen