Salsa

Salsa kent zijn oorsprong van Cuba en is de meest populaire dans in de wereld. De naam komt van origine uit een populaire Spaanse-radioshow gesponsord door een fabrikant van pittige tomatensaus. Salsa wordt gedanst op typische Salsa-muziek. 

Salsa kent diverse stylen zoals de Cubaanse, Puerto Ricaanse, Casino en LA-stijlen en is beslist geen statische dans. Sierlijke arm- en handstyling voor de dames is kenmerkend voor Salsa. De voeten oefenen de basisstappen alleen uit met een paar verschillende varianten. Een set Salsa-figuren is verdeeld in 8 beats over twee ritmes van 4 beats. Aangezien de 4e en 8e tel meestal voor rust zijn, is de telling: 1,2,3 … 5,6,7 … Dezelfde manier van tellen in muziek komt ook naar voren als: 1 en 2 … 3 en 4 … Zelfs als een 4/4 beat, wat veel gemakkelijker te begrijpen is.

Bij Passion With Flow leer je de populairste Salsa-stijl: LA. Wist je dat je in Nederland letterlijk iedere dag van de week Salsa kunt dansen en je in het weekend keuze hebt uit tientallen feesten? Een leuke bijkomstigheid bij het dansen van Salsa!