thumimage

Bachata

Bachata komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek en omschrijft zowel de dans als een muziekgenre.

Bachata werd lang geboycot door de media in de Dominicaanse Republiek. De muziekstroming wist zich echter middels verkoop van cassettebandjes en concerten staande te houden. In de jaren negentig brak Bachata pas écht door bij de radio- en televisiestations op het eiland en kort daarna wist het ook internationaal zijn doorweg te vinden.

Bachata kent inmiddels diverse dansstijlen waaronder Bachata Dominicana, Bachata Authentica, Bachata Romantica, Bachata Moderna en Bachata Sensual. Bij Bachata Dominicana wordt gedanst op de plaats en gebruik gemaakt van beide handen. Bij de overige stijlen worden zijwaartse bewegingen gemaakt in danshouding zoals bij andere Latin dansstijlen. Dit is een meer swingende manier van dansen waarbij het gemakkelijker is figuren met draaien en dips toe te passen zijn.

Bij Passion With Flow wordt Bachata Sensual gegeven. Een prachtige dansstijl binnen Bachata met elementen van Bachata Dominicana en Bachata Moderna maar met veel circulaire bewegingen en bodywaves. Tevens wordt er bij deze stijl gebruik gemaakt van body isolations en dips en tricks.

Klik op play voor een impressie van onze stijl