Zouk

Zouk, ook wel “the dance of love”, maakt al jaren een vast deel uit van de Latin- en Caribische danswereld. Zouk betekent “feest” in het Kweyol en bestaat al sinds de jaren zestig. Het wordt ook wel de romantische en rustige dansvorm van de Lambada genoemd. Zouk als muziekgenre is afkomstig uit Martinique en Guadeloupe maar de dans is ontwikkeld in Brazilië.

Zouk biedt veel ruimte voor variatie en creativiteit. Zouk is sierlijk en dynamisch. Het boom-chic-chic (slow-quick-quick) tempo maakt de dans elegant. Er wordt veel met het bovenlichaam gedanst en kenmerkend voor Zouk is het “haarzwaaien”.

Naast het samen dansen wordt er op een hoger niveau los van elkaar gedanst en wordt er zelfs geleidt en gevolgd zonder elkaar aan te raken. Deze bijzondere elementen maken Zouk tot één van de meest mooie, expressieve en sierlijke dansen van alle dansen binnen de Latin- en Caribische danswereld.

Volg nu een cursus Zouk en leer deze populaire dans kennen!

De les
U leert het fundament van de dans: connectie met danspartner. Tijdens de lessen blijft hier de focus op liggen. De basispassen- en technieken worden besproken en aangeleerd. Wanneer de basis van Zouk is gelegd, voegen we steeds meer techniek toe en leert u nieuwe figuren. Op deze manier leert u goed dansen onder leiding van professionele docenten. Later in de cursus wordt er ook aandacht besteedt aan muzikaliteit, timing, lichaamshouding, styling en individuele verbeterpunten.

Tijdens de lessen wordt er gewisseld van danspartner. Zo leert u met verschillende mensen dansen en leert u de medecursisten op een leuke wijze kennen. In al onze lessen staat plezier centraal.

Niveaus
Passion With Flow biedt de volgende niveaus aan.

Zonder danspartner
Bij Passion With Flow kunt u mét of zonder danspartner een danscursus volgen. Tijdens de lessen danst u met een danspartner. Wij doen ons uiterste best om een gelijk aantal mannen als vrouwen voor de cursus te verzorgen.

Passion With Flow Family
Als u een danscursus bij Passion With Flow volgt, krijgt u toegang tot de Passion With Flow Family page. Hier vindt u onder andere filmpjes van onze docenten met de danspassen- en figuren die u leert tijdens de danscursus. Zo kunt u thuis rustig oefenen.

Inschrijven Proefles aanvragen